Takit

Takit

Kuoritakki on välttämätön varuste niille, jotka työskentelevät ulkona säällä kuin säällä. Se muodostaa uloimman suojakerroksen kerrospukeutumisperiaatteiden mukaisesti ja se yhdistetään usein lämmittävään välikerrokseen ja kosteutta siirtävään aluskerrokseen, etenkin kylminä kuukausina. Toisin kuin softshell-takissa, joka on yleensä valmistettu joustavasta, kudotusta materiaalista, kunnollisessa kuoritakissa on tyypillisesti jäykempi tuulen- ja vedenpitävä kalvo. Fristads tarjoaa laajan valikoiman kuoritakkeja, miehille ja naisille, sekä sateelta suojaavalla sertifikaatilla, että sertifioiduissa huomioväreissä ja sertifioiduissa palosuojatuissa malleissa, ympärivuotiseen käyttöön.

Lue lisää
399 Tuotteet

Takit

Sopivan kuoritakin valitseminen riippuu tarpeista, mieltymyksistä ja budjetista. Ennen ostopäätöstä kannattaa miettiä, miten takkia tullaan käyttämään ja onko sen oltava hengittävä, vedenpitävä, tuulenpitävä vai kaikkia edellä mainittuja. Alla kerromme yleisimmistä termeistä, jotka on hyvä tietää uutta kuoritakkia ostaessa.
 
​​​​​​​Vedenkestävä, vettä hylkivä vai vedenpitävä?
Vedenkestävä kuoritakki on yleensä valmistettu tiukasti kudotusta kankaasta, joka tarjoaa luontaista suojaa kevyessä tihkusateessa, mutta ei pidä kosteutta ulkona kovin pitkään. Seuraava askel on vettä hylkivä kuoritakki, joka on yleensä käsitelty kestävällä vettä hylkivällä (DWR) -aineella, jotta kangas ei ime vesihelmiä. Paras suoja sateelta ja kosteudelta on kuitenkin vedenpitävä kuoritakki, jossa on DWR-käsittelyn lisäksi myös kalvo ja teipatut tai tiivistetyt saumat. Kaikki Fristadsin tuotevalikoiman kuoritakit ovat vedenpitäviä ja hengittäviä, joten voit hyvillä mielin työskennellä ulkona, olipa sää mikä tahansa.
 
​​​​​​​Vesipilari
Vesipilariarvo kertoo kuinka paljon sadetta tuote kestää eli kuinka paljon vedenpainetta kangas kestää. Testissä kangas altistetaan vedelle painetta hiljalleen nostaen kunnes vesi läpäisee kankaan kolmesta kohtaa. Fristadsin sertifioitujen kuori- ja sadetakkien vesipilariarvo on vähintään 10 000mm, mikä on verrattavissa jatkuvaan pitkäkestoiseen sateeseen tai lumisateeseen. Gore-tex tuotteet ovat saavuttaneet Gore-texin omissa sadehuonetesteissään jopa 28 000 mm vesipilariarvon, mikä tekee niistä vedenpitävät äärimmäisiin olosuhteisiin.